latinica  ћирилица
19/09/2022 |  09:47 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Ветерани и борци огорчени предизборним спотом Тривићеве; Са гробовима српских јунака се не смије манипулисати (ВИДЕО)

Удружење ветерана Гарда Пантери, чије је саопштење подржало седам удружења ветерана, најоштрије је осудило и назвало срамним чин кандидата ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелене Тривић да свој предизборни спот сними на војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу.
Гарда Пантери - Фото: РТРС
Гарда ПантериФото: РТРС

- Сматрамо да је Тривићева тешко злоупотријебила гробове јунака за личну промоцију и ми борци и породице погинулих згрожени смо овим њеним чином - наводи се у саопштењу.

Ветерани су поручили да нико, па ни Тривићева, нема право да злоупотребљава гробове српских борца на које се, како су истакли, долази са поштовањем, а не да би се убирали политички поени.

- Јадни су они људи који су спремни газити преко гробова мртвих јунака да би достигли своје политичке циљеве - оцјењује се у саопштењу.

Из овог удружења траже од Тривићеве да се јавно извини и уклони са друштвених мрежа овај, како се наводи, сраман предизборни спот.

Саопштење су подржали удружења ветерана Бели Вукови Пале, Милан Јоловић Легенда Соколац, Гарда Шековићи, Вукови са Дрине Зворник, Гарда Пантери Бијељина, Тобутски соколови Лопаре, Орлови Грмеча Бањалука, као ратни командант Посебних јединица полиције Републике Српске Саво Цвијетиновић.