latinica  ћирилица
19/09/2022 |  10:03 | Аутор: СРНА

Тривић: Више се бавити реформом јавне управе, здравства

Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Трвић оцијенио је да је сарадња послодаваца и Владе током протекле четири године била више него добра и да је сутрашња конференција о изазовима и будућностима пословања прилика да се сумирају ти резултати и види шта су приоритети нове владе.
Саша Тривић - Фото: РТРС
Саша ТривићФото: РТРС

Тривић је данас рекао Срни да је дошло вријеме у којем се више треба бавити организацијом друштва, реформом јавне управе, здравства и свега што грађани и радници највише очекују како би се створили услови за смањење одласка радне снаге и њен евентуални повратак у Српску.

- У оквиру разговора о новом Меморандуму о заједничким политикама између Уније послодаваца и Владе Републике Српске нема посебних захтјева послодаваца који се тичу директно њих, више су то проблеми читавог друштва, што је показатељ да се добрим радом смањио највећи број проблема који се тичу самих послодаваца - рекао је Тривић.

Поводом сутрашње пословне конференције под називом "Изазови и будућност пословања", коју Унија организује у оквиру активности у вези са израдом програма економских реформи Српске за период 2023-2025. године, Тривић је појаснио да ће то бити сумирање четворогодишњег рада и сарадње Владе и послодаваца, да се види шта је од договореног остварено и шта су приоритети за нову Владу.

Тривић је указао да је евидентно да је међусобна сарадња била више него добра и да је Влада у претходном периоду значајно смањила пореска оптерећења и парафискалне намете, чиме је створен повољан пословни амбијент.

- То је дало добре резултате и за Владу и за послодавце, јер имамо тренутно повећање добити послодаваца и значајан раст буџетских прихода. Доказано је да међусобна сарадња доноси добре рзултате за обје стране - нагласио је Тривић.

Циљ ове конференције је да се дијалогом пословне заједнице, представника Владе Српске, академске заједнице, институција и стручних организација препознају кључни економски и социјални изазови, као и правци дјеловања у стварању продуктивне и социјално праведне заједнице.

У оквиру конференције биће потписан и Меморандум о заједничким политикама између Уније послодаваца и Владе Републике Српске.