latinica  ћирилица
19/09/2022 |  11:24 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Ћорић: Велики простор за сарадњу са Руском Федерацијом

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић изјавио је данас да постоји велики простор за сарадњу са Руском Федерацијом.
Перо Ћорић - Фото: РТРС
Перо ЋорићФото: РТРС

- С обзиром на то да Српска са Русијом има само један одсто од своје укупне спољнотрговинске размјене, значи да су простори за међусобну сарадњу веома велики и има доста привредних тема о којима се може разговарати - рекао је Ћорић за Срну поводом предстојеће посјете српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Русији и разговора са њеним предсједником Владимиром Путином.

Он је у овом тренутку указао на важност да се за становништво које се грије на гас, прије свега за привредни субјекти, као што је зворничка "Алумина", добију гаранције за континуирану испоруку гаса из Русије и да цијене буду у складу са потенцијалима и становништва и привреде.

Ћорић је подсјетио да је Српска са Русијом раније имала одређену сарадњу када су у питању пољопривредни производи, као и нафтна индустрија која није издефинисана до краја.

- Мислим да има доста привредних тема о којима се може разговарати. Пожељна је свака активност која ће довести до привредне сарадње са било ком државом, поготово тако великом - додао је Ћорић.

Он је истакао да сваки сусрет и разговор који води у правцу привредне сарадње са било ком државом треба подржати.

Додик би сутра требало да се у Москви састане са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.