latinica  ћирилица
19/09/2022 |  12:34 ⇒ 14:55 | Аутор: РТРС

Калинић: Опозиција уз помоћ западних служби, преко БН телевизије, покушава омаловажити сусрет Додика и Путина (АУДИО)

Готово је за неповјеровати на какав начин опозиција покушава омаловажити сутрашњи састанак српског члана Предсједништва Милорада Додика и предсједника Русије Владимира Путина, каже Драган Калинић, бивши предсједник НСРС.


Драган Калинић - Фото: РТРС
Драган КалинићФото: РТРС

- Опозиција потпомогнута иностраном пропагандом, уз садејство тобоже домаће БНТВ на истом фону као федерални медији у једном садомазохистичком политичком стилу покушава бацити под ноге све што је Русија позитивно урадила за Републику Српску и за Србију, коначно за недвосмислено поштовање слова изворног Дејтонског мировног споразума - каже Калинић.

Истиче да је опозиција у секунди заборавила руски вето у УН на резолуцију о Сребреници.

- И не само то. Све што је постојало и што данас постоји у односима Српске и Руске Федерације, укључујући и привредну, а не само политичку сферу, доводе у сумњу и на истој су страни са оним непријатељима Српске који без икаквог основа говоре о малигном руском утицају у БиХ и злоупотреби мале Републике Српске у глобалне сврхе од стране Русије - рекао је Калинић за РТРС.

Истиче да све то "да није смијешно, било би трагично".

- Путин садашњим снажним политичким и економским заокретом према моћним земљама арапске и азијске сфере, спречава амерички глобализам и униполарну доминацију. Па зар само ова чињеница да мала Српска има подршку једног тако моћног лидера није довољан разлог да бар за ова два дана, овај опозициони јад и чемер не зачепи уста, ако већ нису у стању да поздраве чињеницу да се Додик састаје и разговара о будућности са једним од најмоћнијих лидера планете - наводи Калинић.

Калинић каже да су "прерано отписали Путина, а богами и Додика".

- Република Српска захваљујући Додику данас на овај или онај начин има оно што још од свога оснивања није имала - подршку моћне Русије и Кине, Мађарске, Србије, а ту је и уважавање Турске и Хрватске. Да ли је то мало, за сада? Наспрам тога, опозиција има подршку западних обавјештајних служби које никада, за ових 30 година, нису радиле у интересу Српске и српског народа. Е то је тај малигни утицај, који се не смије занемарити и који нас у будућности може итекако скупо коштати - закључује Калинић.