latinica  ћирилица
19/09/2022 |  13:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Потпуни фокус на Лигу нација

Наш фокус тренутно је потпуно на Лиги нација и списак играча је направљен за ове двије утакмице, не бих да говорим о списку за Мундијал у Катару, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи утакмица против Шведске и Норвешке.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Србија у суботу дочекује Шведску, због казне само са дјецом до 14 година из школа фудбала на трибинама, а три дана касније гостује у Ослу.

- Неки играчи су повријеђени, попут Миленковића, Рајковић је суспендован, имамо двојицу дебитаната, Бабића и Митровића, а требало је да буде и трећи. Такође, нема ни Ристића због минутаже, али ништа није дефинитивно - изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Срђан Бабић је члан генерације са Новог Зеланда, жеља ми да га видим уживо и на терену, његове константе игре у Примери и чињеница да је капитен Алмерије заслужују пажњу, додао је Пикси.

- Што се тиче Стефана Митровића пред њим је такође будућност, млад је, његове карактеристике су одличне, има брзину и храброст да рјешава проблеме "један на један" са ауторитетом, плус жеља нам је да наши играчи играју за Србију јер је могао да бира. Гледао сам и Лазара Самарџића из Удинезеа, разговарао сам с њим, мислим да нема дилему између Србије и Њемачке и договор је да од марта сљедеће године буде на списку и игра за Србију - истакао је Стојковић.

Према његовим ријечима, жао му је што против Шведске неће бити "старијих" навијача, али да ће екипа дати све од себе да оствари добар резултат и опрости се од навијача пред полазак у Катар.

- Искористићемо ово вријеме на неким тактичким стварима и сигурно је да ће Србија наставити да игра нападачки фудбал - поручио је Стојковић и додао да нема проблема када је у питању избор првог голмана, јер су сви квалитетни и ко буде бранио у Катару биће најбоље рјешење.