latinica  ћирилица
19/09/2022 |  14:47 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Погледајте све информације у вези са исплатом финансијске помоћи незапосленим родитељима

Министарство породице, омладине и спорта саопштило је данас да све информације у вези са реализацијом Одлуке о исплати финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској могу добити позивом на бројеве телефона 051/338 – 332 и 051/338 – 309 или слањем упита на мејл адресу info@mpos.vladars.net.
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација)Фото: РТРС

- С обзиром на велики број позива грађана, подсјећамо да сутра 20. септембра 2022. године почиње исплата финансијске помоћи у износу од 750 КМ за кориснике који су у евиденцији ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту као корисници неког од права из дјечије заштите, а за све остале родитеље по подношењу пријаве на јавни позив који ће бити расписан у току седмице - додаје се у саопштењу.

Одлуком су прописани услови које је потребно да испуњава родитељ (без обзира да ли је отац или мајка) како би остварио право на финансијску помоћ.

- Да је незапослен, да има четворо или више дјеце, од којих је најмлађе дијете у доби до 18 година живота, односно, од којих је једно од дјеце малољетно. Да има држављанство БиХ/Републике Српске и да има мјесто пребивалишта у Републици Српској и територији Брчко дистрикта БиХ са ентитетским држављанством Републике Српске, на дан ступања на снагу ове Одлуке - наводи се у саопштењу.