latinica  ћирилица
19/09/2022 |  14:58 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Политичко Сарајево и странци имају своје фаворите у Српској - ПДП и СДС

Ако сви бошњачки лидери и странци навијају за опозицију у Српској, може ли је онда подржавати српски народ?!, истакао је савјетник српског члана Предсједништва Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Република Српска 2.октобра бира ко ће је водити у наредне четири године. За разлику од нормалних држава, које нико не оспорава нити покушава да их укине и обесмисли, Република Српска нема луксуз да погријеши, јер та грешка је може коштати њеног нестанка и потпуног гушења. Република Српска 2.октобра уствари бира да ли ће постојати у овом капацитету да ли ће се одлуке битне за њен живот доносити у Бањалуци или политичком Сарајеву и страним амбасадама - истакао је Тегелтија.

Сматра да су двије ствари заједничке за све бошњачке политичке лидере у Сарајеву, било да у из власти било у опозицији.

- Једна је та да све желе да Република Српска нестане или бар обесмисли, а друга је да све и један данас навија за опозицију предвођену Јеленом Тривић и Мирком Шаровићем у Републици Српској. Према томе, потпуно је јасно сваком да на овим изборима политичко Сарајево и странци имају своје фаворите у Републици Српској и да су то ПДП и СДС Тривић/Шаровић - додао је Тегелтија.

Наводи да ће сваки разуман човјек поставити себи питање "зашто су они њихови пожељни партнери у Републици Српској.

- Одговор је јасан! Да с њима јачају БиХ и слабе Републику Српску, то они и сами нескривено кажу! Може ли интерес политичког Сарајева и народа у Републици Српској онда бити исти?! Може ли и народ у Републици Српској и политичком Сарајеву подржавати исту политичку опцију у Републици Српској? Одговор је ваљда јасан! - сматра Тегелтија.

Дакле, да нема ништа друго, а има итекако, сматра Тегелтија, ако у Републици Српској неко још не зна како да гласа, само нек погледа за кога навијају бошњачки политички лидери (Изетбеговић, Комшић, Конаковић, Никшић и др) како и из бошњачке власти тако и из бошњачке опозиције.

- За кога навијају сарајевски интелектуалци Златко Лагумџија и други (који сви одреда навијају здушно за опозицију у Републици Српској и Тривић/Шаровић) и све ће му се само рећи и дилему више неће имати. Не постоји логика да неко ко је српски патриота у Републици Српској подржава исто оно што подржавају садашњи бошњачки политички лидери јер српски патриота не може подржавати нестанак и обесмишљавање Републике Српске - поручио је Тегелтија.

Истиче да је одлука једноставна чак и за за оне који су српски патриоти, а још увијек не знају за кога да гласају.

- Гледај шта подржавају бошњачки политичари и интелектуалци из Сарајева и гласај супротно од тог. Једноставно је да једноставније бити не може! - поручио је Тегелтија.