latinica  ћирилица
19/09/2022 |  15:25 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Радио Српске, Београда и Новог Сада остварују сарадњу програмом "На три воде" (ФОТО)

Јавни радијски сервиси Републике Српске и Србије – Радио Републике Српске, Други програм Радија Београд и Радија Нови Сад остварују сарадњу јединственим радио програмом "На три воде".
"На три воде" - Фото: РТРС
"На три воде"Фото: РТРС

У плану је проширење сарадње и у другим сегментима ових медијских кућа, речено је на данашњој конференцији за новинаре, која је одржана у Бањалуци.

Жеља главног и одговорног уредника Радио Београда 2, Радомана Кањевца, који је и аутор емисије "На три воде" јесте да садашња сарадња буде проширена и на друге програмске сегменте, не само на јутарњи.

- Ово што ми радимо је, на неки начин, примјер добре сарадње наших медијских сервиса, на читавом нашем културном простору. На неки начин, ту смо авангарда и радујемо се томе. Нама се чини да баш зато што се овај програм разликује од других програма, да смо пронашли право мјесто и добру мјеру присуства културе у нашим јавним сервисима - рекао је Кањевац.

ФОТО:РТРС

Према ријечима главног и одговорног уредника Радија Нови Сад, Миладе Поповић, јутарњи програм, који заједнички реализују три јавна сервиса, према свим анализама слушаности, један је од најслушанијих сегмената на територији Војводине.

- Моја идеја је била да се укључи Радио Републике Српске, зато што ја потичем са ових простора и жељела сам, на неки начин, да тај наш корпус који је заједнички и национални и културни, буде евидентан и на нашим просторима - рекла је Милада.

ФОТО: РТРС

У емисију "На три воде", која се емитује сваког радног дана од шест до осам часова, наш Радио укључивао се једном седмично у претходних пет година.

Од почетка наредне године планира се два пута седмично 60 - минутни заједнички јутарњи програм, најавио је директор Програма, Драган Пајић.

- У оквиру јутарњег прогграма, ми сада једном седмично имамо заједничку емисију, 60 минута, али смо одлучили да у догледно вријеме та динамика буде већа и да два пута седмично имамо заједнички јутарњи програм Радија Републике Срспке, Радија Нови Сад и 2. програма Радија Београд.  У програму нашег Радија у посљедњих годину дана уведени су нови садржаји, попут дебатне емисије и топ листе, а и први смо јавни сервис на којем је покренут подкаст, са спортским садржајем - закључио је Пајић.