latinica  ћирилица
19/09/2022 |  15:30 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

"Креативна револуција 2022", конференција посвећена гејмингом, блокчејном и стартапима

"Креативна револуција 2022" - назив је друге Конференције за подршку креативној индустрији Републике Српске, која се, у организацији Асоцијације за развој и сарадњу, одржава у Приједору. Конференција ће се ове године бавити индустријама будућности – гејмингом, блокчејном и стартапима. Конференција је окупила око 40 учесника и предавача из земље и региона.
Приједор - конеференција "Креативна револуција 2022" - Фото: СРНА
Приједор - конеференција "Креативна револуција 2022"Фото: СРНА

Информационе технологије развијају се великом брзином и утичу на све аспекте живота савременог човјека. Оне отварају и многе шансе за зараду. Гејминг, блокчејн и стартапи сматрају се индустријама будућности. Учесници конференције у Приједору, на стручним предавањима, имају могућност да се упознају са савременим трендовима из ових области.

Циљ конференције јесте подршка развоју креативних индустрија, које су код нас у зачетку. Учесници ће добити и релевантне информације о томе гдје могу пронаћи подршку за реализацију идеја и покретање послова из ових области. На првој оваквој конференцији одржаној на Јахорини донесени су важни закључци.

Један од њих је био јача и снажнија подршка за институционалном подршком овој врсти индустрије која је у зачетку, као и свим појединцима који се тиме баве и њиховим умрежавањем, рекла је Дијана Грбић, координатор Савјета за креативне индустрије.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић позвао је учеснике конференције за подршку креативној индустрији, која се данас и сутра одржава у Приједору под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и града Приједора, да изњедре идеје од којих ће друштво имати користи, а институције система их препознати као корисне.

- Ваша прича је о креативности и идејама које људи имају и шта би систем требало да уради да се те идеје претворе у неки користан производ - рекао је Ковачевић.

Конференција “Креативна индустрија 2022: индустрије будућности“ завршава се сутра, када ће након панел дискусија бити представљени и закључци.