latinica  ћирилица
19/09/2022 |  19:38 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Кошарац: Амбасада САД покушава довести опозицију на власт у Српској (АУДИО)

Амбасада САД се све вријеме у БиХ сврстава на страну опозиције и онда када смо указали на чињеницу да ова амбасада и одређене асоцијације финансирају опозицију у Српској, имамо њихову негацију наших тврдњи, рекао је Сташа Кошарац, члан Главног одбора СНСД-а коментаришући саопштење Амбасаде САД у којем она документ о финансирању Јелене Тривић назива кривотвореним.


Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Америчка амбасада, потпуно је јасно, пристрасна, и под њеним патронатом се покушава моделирати изборна воља грађана и довести опозиција на власт, тврди Кошарац.

- Свједоци смо њихових свакодневних састанака по сарајевским ћошковима гдје амерички амбасадор позива лидере опозиције из Српске и договара конкретне потезе како да раде на штету интереса Републике Српске. Покушавају протисцима да утичу на Милорада Додика и Жељку Цвијановић и на институције Српске - каже Кошарац.

Он додаје да је ово још једна додатна потврда да постоји синтеза и заједничко дјеловање Амбасаде САД и опозиције из Српске.

- Различите мелодије које компонују западне земље и њихову игру не може да одигра нејака Тривићева јер је неискуна, а у самој  опозицији постоји нервоза с обзиром на чињеницу да им не иде онако како су мислили - нагласио је.

Кошарац додаје да су грађани Српске свједоци да су америчка Амбасада, а и неке друге, веома често финансирале неке невладине организације, медије и појединце у БиХ и Српској како би нападали институције Српске.

- Ово је само потврда да су сазнања која имамо истинита и да једни друге бране, при томе покушавајући вјешто да сакрију од јавности њихове учестале састанке по Сарајеву гдје се на бруталана начин обрушавају на институције Републике Српске и све оне који желе да раде у интересу Републике Српске и дејтонске БиХ - закључио је Кошарац.