latinica  ћирилица
19/09/2022 |  22:04 ⇒ 22:58 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Поносна на све што је са Додиком урађено за грађане

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас страначком скупу у насељу Лединци у Бијељини и истакла да је поносна на све што је заједно са кандидатом СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорадом Додиком урадила за грађане Српске током свих ових година.
Жељка Цвијановић -
Жељка Цвијановић

- Поносна сам на све што је наш предсједник Додик урадио, што смо ми заједно, његови сарадници, урадили током ових година. Нисмо лагали, нисмо причали бајке као наши противници, већ смо говорили кад и шта ће бити и све смо реализовали, упркос силним притисцима -рекла је Цвијановић.

Она је нагласила да сви који обећавају дупле пензије и дупле плате - лажу.

- То треба да знате, а имали смо прилику да видимо како то изгледа, а и сами сте малочас рекли `нит је било пензија, нит плата да су исплаћиване у пуном износу, него 50 до 60 одсто пензије`, јер су говорили да нема пара. А власт мора и дужна је увијек да обезбиједи људима оно што су они заслужили - навела је Цвијановић.

Она је нагласила да је поносна на Српску и да сви морају бити поносни на Српску.

- Ми имамо капацитет да функционишемо и излазимо у сусрет потребама грађана. Ми смо све који су зарадили пензију у Федерацији, а нису могли да остваре тамо јер нису хтјели да им је дају - Република Српска, уз нашу Србију, примила је све њих на наш пензиони фонд и обезбиједила нашим људима да редовно примају пензију у Српској - навела је Цвијановић.

Цвијановићева је за "оне из другог блока странака" рекла да су побјегли кад год је било важно питање у Народној скупштини Републике Српске, наводећи да људи нису бирани у парламент да побјегну од тешке теме, него да дискутују и да одлучују у корист свог народа и своје Републике.

Она је указала на значај активизма локалних власти и навела да су републичке власти почеле да рјешавају проблем људи у Лединцима.

- Почели смо да рјешавамо, да доносимо закон, да продужимо рок, односно докад може, у којем року да се изврши легализација. Тражите од свог градоначелника, умјесто да пише писма са срцима коме стигне на свијету живом, он треба да се бави послом овдје. Ништа од `фејсбука`, кад пишете на фејсбуку онда од тога користи нема - поручила је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)