latinica  ћирилица
20/09/2022 |  07:36 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, измјене на мјестима извођења радова

Саобраћај се јутрос на већини путева одвија несметано, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а измјене су актуелне на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње од данас од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова /од Невесиња до ентитетске границе/.

За вријеме обуставе саобраћај ће се преусмјеравати алтернативним путним правцима Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

У току је санација коловоза магистралног пута Градишка-Чатрња, у мјесту Крушкик, због чега ће се саобраћај од 8.00 до 17.00 часова одвијати наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

У Брањеву ће се данас до 17.00 часова изводити радови на изградњи пропуста на дионици магистралног пута Бијељина-Шепак у зони Брањева.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, биће измијењен саобраћај на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Коридору "Пет це" Товира-Костајница до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње и за то вријеме неће се плаћати путарина. Брзине кретања биће ограничена на нивоу градилишне, односно брзине у току извођења радова, а након тога пројектована од 130 километара на час.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја у тунелу Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Теслић-Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До повремених обустава због деминирања долази на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, и Брод-Горњи Клакар у мјесту Полој и Лијешће.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Каруше-гранични прелаз Брод, Каруше-Добој-Модрича-гранични прелаз Ждребови, Цапарде-Каракај и Станић Ријека-гранични прелаз Брод, гранични прелаз Леденице-Цркавина-гранични прелаз Шамац. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због изградње обилазнице саобраћај обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се на дионици ауто-пута Зеница југ-Зеница сјевер и на магистралним путевима Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Тузла-Лукавац, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.