latinica  ћирилица
20/09/2022 |  07:59 ⇒ 09:20 | Аутор: СРНА

Двије особе погинуле у земљотресу јачине 7,6 степени по Рихтеру у Мексику

Најмање двије особе су погинуле у земљотресу магнитуде 7,6 степени по Рихтеру који је погодио западни Мексико, више објеката је оштећено, а у многим подручјима нема струје.
Земљотрес у Мексику (Фото: EPA/Jose Mendez) -
Земљотрес у Мексику (Фото: EPA/Jose Mendez)

Двије особе погинуле су у пацифичкој луци Манзаниљо, рекли су званичници. Једна особа је страдала када се на њу срушила фасада робне куће, а друга када се срушио кров тржног центра.

Такође, причињена је штета на неколико болница у западној држави Мичоакан. Влада је саопштила да је једна особа задобила повреде од разбијеног стакла на прозорима на једној од болница.

Земљотрес је синоћ погодио подручје недалеко од западне обале Мексика у граничној области двије државе Мичоакан и Колима, саопштио је амерички Завод за геолошка истраживања.

УСГС је раније саопштио да је потрес био магнитуде 7,5 степени, што је касније кориговано, са епицентром у мору код мјеста Ла Пласита де Морелос на западу Мексика, у држави Мичоакан.

Епицентар је био релативно плитак на само 15 километара дубине што увећава разорну моћ потреса.

Зграде у Мексико Ситију затресле су се од потреса, а становници су истрчали на улице.

Амерички Центар за упозорење на цунами издао је упозорење за приобалне области да је могуће формирање великог таласа висине од једног до три метра.