latinica  ћирилица
20/09/2022 |  10:40 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

ПДП-ова обећања на лецима; Мјештани Куљана тврде да ништа није реализовано

Док на предизборним лецима ПДП-а, који се дијеле по бањалучком насељу Куљани пише шта је све урађено, по реакцијама мјештана чини се да је све само мртво слово на папиру.
Насеље Куљани (Фото: Уступљена фотографија) -
Насеље Куљани (Фото: Уступљена фотографија)

Нови асфалт, фекална и оборинска канализација, вртић и игралиште у Куљанима, само су од неких наведених ставки које је баљалучки ПДП навео на летку, а које по свему судећи није реализовао.

Мјештани негодују, а то потврђује и Фејсбук објава, у којој је између осталог наведено да јесте мјесец политичке кампање и да се не бирају политичка средства, али да се ипак све види на терену.

- Ово је летак који од јутрос кружи по насељу Куљани. Ја знам да је мјесец политичке кампање, да се не бирају средства, али ово је доказ да Градска управа сматра да смо ми луди или слијепи, трећег нема. Можда сматрају да треба да вјерујемо њима, а не својим очима - написао је на свом профилу Јовица Томић, предсједник Мјесне заједнице Куљани.

Томић је набројао све што није реализовано у овој мјесној заједници.

- Нови асфалт у три улице. Ниједна од наведених улица није асфалтирана, а ако ми не вјерујете, дођите и провозајте се кроз Куљане. Градоначелник је дошао да отвори радове у Првој Куљанској улици, скинуо неких 50 метара пута и отишао. Како је он отисшао, тако су и машине, а људи сада не могу да прођу том дионицом јер је уништена, а наставка радова нема - истиче Томић.

Он даље наводи и да је пројекат фекалне и оборинске канализације потписан 2. децембра 2019. са претходном градском администрацијом.

- Међутим, све што је до сада урађено јесте да су раскопали пут, половину мјештана оставили без прикључка и обећали да ће се све завршити до септембра, а радови ни близу краја. Ту је и прича око вртића у Куљанима. Од свих лажи, убједљиво највећа. Господо, какве везе ви имате са вртићем у Куљанима? Да га нисте ви направили? Да имате образа, бар то не би спомињали. Вртић који је годину дана био спреман и чекао на отварање, отворен је мјесец дана пред изборе. Зар и дјеца морају бити дио политичке игре? Могао бих о свакој тачки још сваста рећи, али овдје ћу стати јер сам већ и превише написао - навео је Томић.

Неговодвање испод ове објаве изразили и други мјештани Куљана.