latinica  ћирилица
20/09/2022 |  11:19 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Цвијановић на "Интерагру 2022": Сајам успоставља нове везе међу привредницима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Бијељини отворила Двадесети међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије "Интерагро 2022".
Сајам пољопривреде - Фото: РТРС
Сајам пољопривредеФото: РТРС

Јубиларни 20. сајам први пут од оснивања има земљу партнера, а то је Сјеверна Македонија.

Уз привреднике и излагаче, на сајам, који је подржало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, долази и македонски ресорни министар Љупче Николовски.

Сајам пољопривреде (Фото: РТРС)

- Сајам у Бијељини, који је окупио привреднике из 10 земаља, показује да је сарадња будућност, а омогућио је и да се рехабилитују старе и успоставе нове везе међу привредницима - нагласила је Цвијановић. 

Током три сајамска дана посјетиоци ће моћи да виде понуду пољопривредне механизације и алата, сјеменског и садног материјала, хране и пића, меда и производа од меда, прибора за лов и риболов, средстава за заштиту и узгој биља, сточне хране и минералних ђубрива.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Отварању Сајма присуствује и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић и министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић, предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић.

Цвијановић је данас прије отварања Међународног сајма пољопривреде, лова, риболова и екологије "Интерагро" у Бијељини посјетила излагачки простор на отвореном.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић такође је посјетила Ваздухопловни завод "Орао" у Бијељини.

Цвијановићеву је дочекало руководство Завода, а са њом су министар саобраћај и веза Републике Српске Недељко Ћорић и министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић.