latinica  ћирилица
20/09/2022 |  12:04 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

ПУ Источно Сарајево: Четири лица лишена слободе, одузети аутомобили, новац и оружје (ВИДЕО)

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево јуче су на подручју Пала, лишили слободе четири лица иницијала Т.П. из Пала, А.Ђ. из Српца, Е.Т. из Бихаћа и С.М. држављанина Републике Словеније, док се за лицем С.П. из Пала још увијек трага, због више почињених кривичних дјела, те пронашли и одузели два аутомобила "Polo" и "BMW", ватрено оружје и 58.400 евра.
Запијењени аутомобили - Фото: РТРС
Запијењени аутомобилиФото: РТРС

- Лица иницијала Т.П. и С.П се сумњиче да су дана 18.09.2022. године око 23,00 часа у угоститељском објекту у Палама физички напали лице Р.Г. из Пала нанијевши му тјелесне повреде, након чега С.П. испаљује хитац из ватреног оружја у плафон објекта - истиче се у саопштењу.

Такође, лице Т.П. се сумњичи да је физички напао полицијског службеника током вршења службене радње, након чега се наведеним возилима којим су управљали Е.Т. и С.М. са којим се налазио и А.Ђ. удаљавају у непознатом правцу.

- Брзом интервенцијом полицијски службеници проналазе лица и возила у Палама, те извршеним претресом возила "Polo", којим је управљао Е.Т. проналазе револвер и пет комада метака калибра 38 специјал, док у возилу „BMW“, којим је управљао С.М. проналазе новац у наведеном износу и четири мобилна телефона - наводи се у саопштењу.

Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да су наведена лица користила апартман у хотелу на Јахорини којом приликом је извршен претрес истог у којем је затечено лице иницијсла А.Б. држављанин Републике Словеније, код ког су пронађене и одузете двије пвц кесице са садржајем суве зељасте материје која асоцира на опојну дрогу марихуна и два мобилна телефона, за шта је лице санкционисано у складу са Законом о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

- У току је документовање предмета, након ћега ће тужилаштву против осумњичених бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима и то против Т.П. за почињена кривична дјела тјелесна повреда, напад на службено лице у вршењу службене дужности, против С.П. изазивање опште опасности, тјелесна повреда и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, против Е.Т. недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, док ће против лица М.С.и А.Ђ. за сва надевена кривична дјела осумњичених, у вези са чланом 39.КЗ Српске- Помагање - истиче се у саопштењу.

Лица ће у току дана уз извјештај бити предата у даљу надлежност тужилаштва.

- Трагање за лицем С.П. је у току - закључује се у саопштењу ПУ Источно Сарајево.