latinica  ћирилица
20/09/2022 |  13:09 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Видовић: Почела исплата 750 КМ помоћи незапосленим родитељима са четворо и више дјеце (ВИДЕО)

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је почела исплата помоћи од 750 КМ незапосленим родитељима са четворо и више дјеце, те додала да је до сада извршена уплата за 365 породица у износу од 274.000 КМ.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- Овај пројекат ће сигурно имати највеће ефекте - рекла је Видовићева.

Видовићева је истакла да ће за четири мјесеца ове године то бити помоћ за 750 КМ мјесечно, а од идуће године то ће бити примање у том износу уз приносе и доприносе што значи да ће те породице бити социјално осигурани и имати пензијски стаж што је јако важно.

- То право траје све док најмлађе дијете не буде пунољетно, ми смо спремни то пројектовати и у идућим годинама и да сваке године буде све већа и већа цифра - рекла је Видовићева.

Навела је да је данас почела исплата за онај дио који је унесен у трезор.

- Министарство породице, омладине и спорта уноси колико год дневно буде унесено људи који требају то да добију, ми ћемо то исплатити - рекла је Видовићева.

Видовићева каже да се прво врши исплата за оне породице које су евидентиране у Фонду за дјечију заштиту и ту има негдје око 1.300 породица.

- Министарство за омладину и спорт расписује конкурс и наравно јављаће се и друге породице које нису евидентиране у Фонду за дјечију заштиту и ми ћемо свим тим породицама како пристижу те пријаве континуирано ћемо исплаћивати, нећемо чекати да се то све заврши - рекла је Видовиеваћ.