latinica  ћирилица
20/09/2022 |  13:27 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Почела реализација пројекта "Фудбал у школе"

У Бањалуци је данас почела реализација пројекта "Фудбал у школе", који ће укључити више од 10.000 основаца широм Српске.
Пројекат "Фудбал у школе" - Фото: РТРС
Пројекат "Фудбал у школе"Фото: РТРС

Носилац овог пројекта је Фудбалски савез Републике Српске уз сарадњу са Владом Српске.

Вицо Зељковић, предсједник Савеза, истакао је да је циљ да се у пројекат укључи што више дјечака и девојчивца и да је то прилика да се открију фудбалски таленти.

Директор пројекта "Фудбал у школе", Србољуб Вуковић рекао је да се он реализује под мотом "Здраво дијете, здрва школа", а у оквиру њега биће организовано такмичења на општинском, регионалном и републичком нивоу.

Вуковић је напоменуо да је пројекат бесплатан за дјецу и њихове родитеље.

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић казала је да ће послије спровођења пројекта, у децембру ове године, најбољи моћи да буду активни чланови фудбалских клубова у Српској и имаће бесплатну годишњу чланарину.

Тривићева је рекла да су бенефити овог пројекта, поред тога што дјеца имају физичко васпитање у школама, то што могу да тренирају у да пронађу и неке своје таленте, као и да буду активни јер нове генерације у ери нових технологија то баш и нису.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Српске, навео је да ће реализацијом овог пројекта заједно са дјецом бити промвисано здравље и рад на социјализацији.