latinica  ћирилица
20/09/2022 |  14:12 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Шипово: Општина добила пуњач за електрична возила (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић и фирма Епмобајл донирали су општини Шипово пуњач за електрична возила, који је постављен испред зграде општине.
Ковачевић и "Епмобајл" донирали Шипову пуњач за електрична возила - Фото: РТРС
Ковачевић и "Епмобајл" донирали Шипову пуњач за електрична возилаФото: РТРС

Ковачевић је рекао да је данас промовисано нешто што доноси будућност, а да је Српској потребна здрава, одржива и обновљива енергија.

Он је истакао да Шипово постаје све значајније туристичко мјесто у Републици Српској.

- У Шипову нема електричних аутомобила, али до сада нису имали могућност, ни услове да возе такве аутомобиле, а сада ће имати - истакао је Ковачевић.

Он је додао да је ово општина која је веома добро препознала све своје потенцијале, веома добро организује све када је у питању туризам и која је препознала туризам као значајну привредну грану за свој развој.

- Људи који пролазе кроз ове крајеве сада ће знати да овдје има пуњач, моћи ће да дођу и проведу одређено вријеме, да виде све оно што Шипово може да понуди и када су у питању природне љепоте и гастро-понуда по којој је ово мјесто познато - рекао је Ковачевић.

Директор фирме Епмобајл Никола Каран навео је да је на подручју Републике Српске постављено више од 40 пуњача

Начелник општине Шипово Милан Ковач изразио је захвалност за ову донацију пуњача за електрична возила, који ће бити уцртан у туристичке мапе.