latinica  ћирилица
20/09/2022 |  14:18 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

ПУ Бијељина: Пронађени сканк, хероин, кокаин, ухапшено 11 лица

Полиција је ухапсила 11 лица у акцији "Херба" на подручју Шамца, Доњег Жабара и Брчко дистрикта и пронашла килограм сканка, око 300 грама хероина и одређену количина кокаина, саопштила је Полицијска управа Бијељина.
Полицијска управа Бијељина - Фото: РТРС
Полицијска управа БијељинаФото: РТРС

Акцију проводе полицијски службеници Полицијске управе Бијељина и Управе за организовани и тешки криминалитет, а претреси су извршени на девет локација.

У претресу је пронађено и привремено одузето килограм сканка, 28 стабљика индијске конопље, 136 грама кокаина, око 300 грама хероина, више дигиталних вага са траговима дроге на себи, неколико мобилних телефона, пиштољ, пушка М48, више комада муниције за пиштоље и пушку, неколико комада таблета екстази, новац.

Осам лица данас ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја бити предато у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Добоју.

Акција је спроведена јуче и данас на основу наредбе Окружног суда у Добоју, а под надзором Окружног јавног тужилаштва и усмјерена је на спречавање злоупотребе дрога.