latinica  ћирилица
20/09/2022 |  15:00 ⇒ 15:00 | Аутор: РТРС

У сриједу претежно облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се очекује претежно облачно вријеме, уз мјестимично слабу и повремену кишу, те дневну температуру ваздуха до 22 степена Целзијусова.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро ће бити хладно и умјерено облачно, у вишим предјелима понегдје слаб мраз, а око ријека и по котлинама честа ће бити појава магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на сјеверу и истоку биће облачно уз слабу и повремену кишу, у послијеподневним и вечерњим часовима суво у свим предјелима и мало свјежије, а на југу Херцеговине сунчано и мало топлије уз умјерену до јаку буру.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до осам степени, на југу до 12, а дневна од 11 до 18, на југу до 22, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерена на моменте и појачана бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница нула, Калиновик 10, Хан Пијесак 11, Соколац и Сарајево 12, Гацко 13, Невесиње и Рудо 15, Фоча, Вишеград, Бугојно, Тузла и Зеница 16, Мркоњић Град, Шипово, Јајце и Ливно 17, Бијељина, Зворник, Дрвар и Градачац 18, Билећа, Србац и Добој 19, Приједор, Бањалука, Бихаћ, Сански Мост и Широки Бријег 20, Груде 21, Требиње и Мостар 22, Неум 23 степена Целзијусова.