latinica  ћирилица
20/09/2022 |  15:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Кфор спреман да интервенише ако се ситуација погорша

Кфор је спреман да позове резервне снаге и интервенише у случају погоршања безбједносне ситуације, с приближивањем истека рока за пререгистрацију возила, изјавио је данас у Приштини први замјеник команданта НАТО мисије у покрајини, бригадни генерал Лука Пиперни.
КФОР, илустрација - Фото: ТАНЈУГ
КФОР, илустрацијаФото: ТАНЈУГ

Пиперни је у сједишту Кфора у Приштини изјавио новинарима да је ситуација сада мирна, али осјетљива и да НАТО не може да искључи нове тензије или, како преноси Ројтерс, насиље на сјеверу покрајине како се приближава 31. октобар.

- Ако се ситуација погорша, спремни смо да интервенишемо, спремни смо да се нађемо између демонстраната и безбједносних организација - рекао је Пиперни новинарима говорећи о, како наводи Ројтерс, приближивању истека рока за пререгистрацију возила на КиМ.

Он је рекао да Кфор има "довољно војника да се избори са ситуацијом" и да "са тим бројем припадника" може да "оконча било које повећање напетости".

- Ми смо на опрезу и спремни да дјелујемо...ако будемо имали повећање тензија, али такође можемо да доведемо резервне снаге...које можемо да позовемо у кратком року - истакао је бригадни генерал Пиперни.