latinica  ћирилица
20/09/2022 |  17:04 | Аутор: СРНА

Милораду Арлову забрањен улазак на Космет

Косовска полицијска служба забранила је предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохију Милораду Арлову да уђе на Космет гдје је требало да сутра присуствује свечаној сједници и академији поводом Дана општине Грачаница.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је покушао ући преко административног прелаза Јариње на путу Рашка- Лепосавић гдје му је послије дужег задржавања уручено рјешење о забрани уласка.

У образложењу рјешења наведено је да "особа представља пријетњу по јавну политику унутрашње безбједности, јавно здравље и међународне односе".

- Све што пише у образложењу нема никакве везе са мном и мојом хуманитарном активношћу - изјавио је Арлов Срни.

Он подсјећа да је предсједник привремене владе Косова Аљбин Курти приликом недавне посјете премијера Србије Ане Брнабић сјеверу Косова изјавио "да Приштина држи до демократије и да на Косово може ући са српском личном картом" .

- Српску личну карту посједујем и ја. Нисам политичар већ човјек који се бави хуманитарним радом, предсједник хуманитарне организације која помаже опстанку српског народа на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Он каже да је разочаран што сутра неће моћи да као гост присуствује прослави Мале Госпојине - Дана општине Грачаница, наводећи да је планирао да посјети Пећку патријаршију и да разговара о припремама за славу ове српске светиње чији је домаћин ове године он.

- Поновна одлука о забрани уласка на Космет неће ме спријечити да наставим да се бавим прикупљањем и допремањем помоћи српском народу на Косову и Метохији, посебно у вези са опремањем и стављањем у функцију Дневног центра `Подржи ме -9. јануар` у сјеверном дијелу Косовске Митровице намијењеног дјеци са посебним потребама - поручио је Арлов.

Арлов има право жалбе у року од осам дана посебној комисији за жалбе МУП-а самопроглашеног Косова у Приштини.