latinica  ћирилица
20/09/2022 |  17:17 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Донација власеничкoм Дому здравља (ВИДЕО)

У власеничкoм Дому здравља од данас је на располагању нови ултразвучни апарат који је донација аустралијске хуманитарне организације Нест и стоматолошка столица, коју је донирао Кабинет предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.
Власеница-донација - Фото: СРНА
Власеница-донацијаФото: СРНА

Значајне донације требало би да побољшају квалитет и број услуга у овој здравственој установи.

Годишње се у Дому здравља у Власеници обави око 300 ултразвучних прегледа. До сада је на располагању љекарима био стар и функционално ограничен апарат. Од данас, на располагању је савремен ултразвучни апарат који ће омогућити нове дијагностичке процедуре.

- На овај начин пацијентима ћемо обезбиједити нове дијагностичке методе које ће моћи да обаве у Дому здравља Власеница које су до сада обављали у регионалним здравственим центрима. Оно што не буде у домену породичне медицине, ми ћемо ангажовати и спољне сараднике, највјероватније радиолога, из једног од регионалног здравствених центара - појаснила је Гордана Крстић, директорка Дома здравља.

И на Одјељењу стоматологије су задовољни. Захваљујући донацији предсједнице Српске Жељке Цвијановић, на располагању је нова стоматолошка столица.

- Ово ће без сумње унаприједити систем здравства у Дому здравља. Сваки поклон је вриједан, а ово је опрема која је пријеко потребна Власеници како наши суграђани не би моралу за сваки ситнији преглед да иду у Зворник у болницу - рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Ова здравствена установа у претходне двије године позитивно је пословала, а од јануара Дом здравља је "богатији" и за ново санитетско возило које је донирала Влада Републике Српске.