latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:27 ⇒ 22:33 | Аутор: СРНА

Ђокић: Изградња хидроелектрана показала да држимо ријеч

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас у Фочи да ће хидроенергетски пројекти на Дрини и Бистрици, када буду завршени, бити највеће инвестиције у историји ове општине.
Фоча-СП - Фото: СРНА
Фоча-СПФото: СРНА

Ђокић је навео да је био иницијатор градње хидроелектрана на горњем току Дрине, а да је њихова реализација показала да је одржао своју ријеч.

- Осим тога, помагали смо развој индустријске зоне, што ћемо наставити, да би се Фоча и овај дио Српске убрзано развијали, јер ће ови енергетски пројекти, плус саобраћајна инфраструктура, и те како промијенити овај крај и учинити живот бољим - рекао је Ђокић, који је и носилац листе СП-НДП-СНП за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици шест.

Кандидат СП-НДП-СНП за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Горан Ђуковић рекао је да ће се социјалисти залагати за мир и економску стабилност, за наставак енергетских пројеката, као и за развој путне инфраструктуре.

- Потребна нам је добра путна комуникација и према Сарајеву и јужно према Црној Гори и Херцеговини, прије свега, пут Фоча-Шћепан Поље, као и регионални пут Фоча-Челебићи-Пљевља. На том потезу ускоро треба да услиједи експлоатација руде олова и цинка, што ће допринијети реализацији изградње те путне комуникације - навео је Ђуковић.