latinica  ћирилица
21/09/2022 |  07:27 ⇒ 07:52 | Аутор: РТС

Вучић се састао с Лајчаком на маргинама Генералне скупштине УН

Предсједник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, на маргинама отварања Генералне дебате 77. засједања Генералне скупштине Уједињених нација.
Вучић и Лајчак (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић и Лајчак (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Користан разговор са Мирославом Лајчаком на маргинама 77. Генералне скупштине УН и добра прилика да још једном истакнемо залагање Србије у циљу очувања мира и стабилности целог региона - навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, објавио је да је са предсједником Србије Александром Вучићем, на маргинама Генералне скупштине УН, разговарао о даљим корацима ка нормализацији односа Београда и Приштине.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Лајчак је истакао да је са Вучићем разговарао у Њујорку, након састанка премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Приштини прошле недјеље.

- На маргинама Генералне скупштине УН разговарали смо о путу ка напретку у нормализацији односа Косовом - навео је Лајчак на Твитеру.

Састанак са конгресменом Сволвелом

Предсједник Александар Вучић састао се у Њујорку са Ериком Сволвелом, конгресменом у Представничком дому и чланом Одбора за обавештајне послове и Одбора за правосуђе Конгреса Сједињених Америчких Држава.

- Одличан и садржајан разговор са Ериком Сволвелом, са којим сам размијенио мишљења о бројним темама од обостраног интереса - навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Предсједник Вучић је додао да је захвалио конгресмену на спремности да у наредном периоду још снажније подржи успостављање стратешког дијалога између Србије и САД, поготово у контексту његових конгресних активности.

- Посебно сам поздравио његову иницијативу да се Самит држава чланица Отвореног Балкана организује у САД у циљу повећања трговинских интеграција и продубљивања пословних веза - навео је Вучић.