latinica  ћирилица
21/09/2022 |  09:33 ⇒ 09:48 | Аутор: СРНА

Влада Српске о измјенама и допунама Закона о пчеларству

Влада Републике Српске требало би данас у Бањалуци да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пчеларству.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено и разматрање приједлога уредбе о измјени и допуни уредбе о висини и начину наплате накнаде за издавање увјерења и потврда о ветеринарско-здравственој исправности.

Пред министрима ће се наћи и информације о коришћењу жељезничке инфраструктуре након ступања на снагу Закона о жељезницама Републике Српске, о пројекту изградње Научно-технолошког парка у Републици Српској, као и о потреби чишћења корита ријеке Дрине и санације рушевних обала.

Влада Српске требало би да разматра и информацију о иницијативи Болнице "Др Младен Стојановић" из Приједора за покретање активности за реализацију пројекта који предвиђа санацију и реконструкцију постојећег објекта "Ц", објекта психијатрије, изградњу новог болничког објекта за проширење постојећих капацитета и набавку нове медицинске и немедицинске опреме.

На дневном реду налази се и извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2021. годину, приједлог одлуке о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе у износу од 750.000 КМ.