latinica  ћирилица
21/09/2022 |  10:10 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Србије путују на СП по одбрану злата

Одбојкашице Србије данас путују у Холандију, на Свјетско првенство, гдје ће бранити титулу освојену прије четири године у Јапану.
Одбојкашице Србије (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Одбојкашице Србије (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Српске одбојкашице браниће златну медаљу на турниру који у петак почиње у Холандији, а који ће се до 15. октобра играти и у Пољској.

Биће ово и прво велико такмичење новог селектора Данијелеа Сантарелија, који је послије двије деценије наслиједио Зорана Терзића.

С њим на клупи, "плаве даме" су већ освојиле бронзу у Лиги нација, а са још већим амбицијама крећу на првенство свијета.

- Сигуран сам да овај тим може до медаље. Србија је прије четири године освојила злато, борићемо се да поново урадимо исто. Медаља је за мене и за играчице први циљ. Ако не узмемо медаљу, нећемо бити срећни - истакао је Сантарели.

Први пут у улози капитена, Србију ће предводити Билећанка Тијана Бошковић. Свјесна је шта је са екипом, очекује у Холандији и Пољској.

Противници Србије у групи, нимало наивни. Уз то, актуелне свјетске шампионке ће прве двије утаккмице, против Канаде и Бугарске, играти у Арнему у Холандији, а преостале три 1.200 километара даље, у пољском Лођу.

Ривали су им Сједињене Државе, Њемачка и Казахстан.

Први меч на шампионату, Србије игра у недјељу, против Канаде.

Четири првопласиране селекције из групе, избориће право наступа у другој фази такмичења.