latinica  ћирилица
21/09/2022 |  11:19 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Документацију доставити искључиво Министарству породице, омладине и спорта

Сва документација, коју је потребно приложити за остваривање права на исплату мјесечне подршке од 750 КМ за вишечлане породице са једним незапосленим родитељем (отац или мајка) доставља се искључиво Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, саопштила је Влада Српске у реаговању поводом дезинформација које се шире на друштвеним мрежама и вајбер групама, везаним за прикупљање и достављање документације.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Грађани, који имају право на исплату ове подршке, информације у вези потребне документације могу добити позивом на бројеве телефона 051 -338 - 332 и 051 338 309 или писменим упитом на мејл info@mpos.vladars.net. Апелујемо на чланове градских и општинских удружења "Четири плус", а који су и политички ангажовани на општим изборима у БиХ, да члановима ових удружењима као и осталим грађанима пруже тачне информације у вези ове мјере Владе Републике Српске, те да све информације претходно провјере и да их не користе за потребе политичке промоције - саопштено је из Владе Српске

Из Владе истичу да је подршка вишечланим породицама у износу од 750 КМ мјера пронаталитетне политике Владе Републике Српске, креирана с циљем подршке породицама.

- Наглашавамо да се Влада Републике Српске водила одговорно и уважавајући потребе али и одговoран однос према буџету Републике Српске, настојећи да овом подршком буде обухваћено што више породица у којима се подиже четворо и више дјеце. Истичемо да право на новчану подршку од 750 КМ остварују незапослени родитељи (отац или мајка) из вишечланих породица све док је једно од четворо и више дјеце малољетно - наводи се у саопштењу.

Влада Републиике Српске је нагласила да уважава, коректно сарађује и његује добар однос са удружењима из различитих области, па тако и удружењима "Четири плус", укључујући републичко удружење, као и њихове општинске и градске организације.

- Међутим, замољавамо поједине предсједнике одређених удружења "Четири плус" да ову мјеру Владе Републике Српске на тачан начин представљају у јавности како би избјегли ширење дезинформација и замајавање јавности, а посебно породица које подижу четворо и више дјеце - закључила је Влада Српске у саопштењу.