latinica  ћирилица
21/09/2022 |  11:22 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Косачов: Након референдума, напад на ослобођене територије биће напад на Русију

Послије референдума, напад на ослобођене територије /Луганск, Доњецк, Херсон, Запорожје.../ биће сматран нападом на Русију - упозорава потпредсједник Савјета Федерације Константин Косачов.
Константин Косачев (фото: EPA / PHILIPP GUELLAND) -
Константин Косачев (фото: EPA / PHILIPP GUELLAND)

- Након референдума, заштита људи у овом региону неће бити наше право, већ наша дужност. Напад на људе и територије биће напад на Русију. Са свим посљедицама - написао је сенатор на свом "Телеграм" каналу.

Он истиче да се више неће водити рачуна о мишљењу Запада, односно признавању или непризнавању резултата референдума - то ће бити "чисто унутрашње мишљење америчких политичара и њихових слуга, уплашених предстојећим сломом једнополарног свијета".

- Изјаве Столтенберга и Бореља треба да се стављају у исти кош са њиховим обећањима да се НАТО неће ширити и да је то само "одбрамбени савез" - поручује Косачов.

Према његовим речима, људи су важнији од мишљења оних који су себе називали непријатељима Русије, Руса, па чак и руске културе.

- Ово је њихов сопствени избор, али ми, као и становници Крима 2014. године, и данас становници ослобођених територија Украјине, имамо право да сами бирамо - поручује Косачов, а преноси "Спутњик".