latinica  ћирилица
21/09/2022 |  11:52 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Цвијановић на обиљежавању крсне славе Старчевице; Служен парастос погинулим борцима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у оквиру обиљежавања крсне славе бањалучке мјесне заједнице Старчевица - Мала Госпојина положила вијенац на споменик за 104 погинула борца Војске Републике Српске из тог насеља
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је присуствовала и парастосу погинулим борцима Војске Републике Српске са подручја Старчевице.

Цвијановић је изјавила је да споменик погинулим борцима Војске Републике Српске  у бањалучкој мјесној заједници Старчевица, на који је положила вијенац, треба да служи као опомена и подсјетник да представници власти све што раде - раде у интересу Српске.

Цвијановић је истакла да је Српска изнад свих интереса, те да је обавеза институција, али и грађана Српске, да то разумију као свој приоритет приоритета.

- То нам је гаранција очувања Српске, што подразумијева да сами можемо да одлучујемо о својој судбини, креирамо одређене процесе и идемо у неку свјетлију будућност - рекла је Цвијановић.

Полагање вјенаца погинулим борцима ВРС (Фото: РТРС)

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Драгомир Ђукић рекао је да крсну славу обиљежавају традиционално, те да сваке године посјећују и обилазе споменик погинулим борцима из овог насеља који су дали животе за Српску.

Помен је служило свештенство Епархије бањалучке, а вијенце и цвијеће су положили бројни становници и представници мјесне заједнице Старчевица, чланови породица погинулих бораца, представници институција Српске и Бањалуке, јавних фирми и удружења проистеклих из одбрамбено отаџбинског рада и други.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Полагање вјенаца погинулим борцима ВРС (Фото: РТРС)

Српска православна црква прославља данас Рођење Пресвете Богородице - Малу Госпојину, један од највећих завјетних празника празника.

Полагање вјенаца погинулим борцима ВРС (Фото: РТРС)