latinica  ћирилица
21/09/2022 |  12:07 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Видовић: Наставак финансијске подршке вишечланима породицама, младима, борцима и пензионерима

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас у Бањалуци да ће за четири мјесеца, до краја године, породицама са четворо и више дјеце, од којих је један од родитеља незапослен, а од којих је бар најмлађе дијете малољетно, бити исплаћивано мјесечно по 750 КМ као врста помоћи, док ће наредне године то бити третирано као примање уз плаћење порезе и доприносе за шта ће из Буџета бити издвојено више од 24 милиона КМ.
Зора Видовић (Фото: Влада Републике Српске) - Фото: Screenshot
Зора Видовић (Фото: Влада Републике Српске)Фото: Screenshot

Јуче су исплаћена средства за 365 породица у износу од 274.000 КМ, док су данас исплаћена средства за још 331 породицу, у износу од 248.250 КМ, чиме је укупно обухваћено 696 породица и из Буџета Републике Српске исплаћено укупно 522.250 КМ.

Исплата ће се вршити свакодневно на бази унесених података од стране Министарства породице, омладине и спорта.

Видовићева је истакла да Влада Републике Српске има неколико пројеката за побољшање демографске ситуације, али да је наведени један од најбољих, те да је идеја о покретању пројекта за исплату средстава за породице са четворо и више дјеце потекла од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Она је навела да се све остале исплате реализују у складу са планом, укључујући по 100 КМ једнократне помоћи за младе која је у септембру исплаћена по други пут и најавила да ће финансијска подршка бити настављена, првенствено борцима и пензионерима којима ће још једном бити исплаћена једнократна помоћ од 100 КМ, а једнократну помоћ од 1.000 КМ добиће и дјеца погинулих бораца која нису запослена.

Видовићева је изјавила да се све ове исплате реализују због тренутне економске ситуације и да ће у наредном периоду бити једнократних исплата за оне који имају ниска примања, саопштено је из Министарства финансија.