latinica  ћирилица
21/09/2022 |  12:49 | Аутор: СРНА

Петковић: Подле намјере Аљбина Куртија

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наводима како "не може да искључи сукобе у региону" показује да му је намјера да изазивањем тензија и криза на Косову и Метохији запали простор западног Балкана.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Петковић је у саопштењу навео да су Куртију у глави само сукоби, а никако дијалог, компромис, нормализација односа, те подсјетио да се његова такозвана конструктивност показала у Бриселу, где је одбијао сваки приједлог и договор.

Умјесто да формира Заједницу српских општина, Петковић каже да Курти гради илегалне базе на сјеверу покрајине које диже на земљи отетој од Срба и то пред очима међународне заједнице.

Права намјера Приштине у тим једностраним потезима је покушај Куртија да затвори у обруч Србе на сјеверу покрајине, рекао је Петковић и додао да Курти због тога годину дана отворено обмањује јавност и оправдава своје подле намјере.

У интервјуу за хрватски "Вечерњи лист" Курти је изјавио да не искључује могућност избијања рата на Косову и Метохији, као и да би било неодговорно рећи да неће бити конфликта и да више никада неће бити рата.