latinica  ћирилица
21/09/2022 |  13:46 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

Прљаве предизборне игре западно-бошњачке коaлиције и опозиције у Републици Српској

Финансијска средства за припрему Јелене Тривић, кандидата опозиције за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима у БиХ, који ће бити одржани 2. октобра, највећим дијелом стижу из Велике Британије и уплаћају се на рачун њемачке Фондације "Конрад Аденауер", сазнаје портал politiсki.rs из извора из Сарајева, а преноси СРНА.
Јелена Тривић и представници компаније Конрад (Фото: Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo) -
Јелена Тривић и представници компаније Конрад (Фото: Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo)

У тексту се наводи да се "уплате врше преко ове фондације да би се прикрио ток новца, али и због бојазни да би руководство опозиционе Партије демократског прогреса, чији је лидер Бранислав Бореновић, та средства искористило за личне потребе".

- Према тврдњама извора из Сарајева, за кампању Тривићеве задужен је комуникациони консултант Ђорђе Беламарић из Крагујевца који је за тај укупан ангажман, за сада, наводно зарадио око милион евра. Беламарић је водио и кампању Драшка Станивуковића за локалне изборе када је изабран за градоначелника Бањалуке, а од 1999. године био је инструктор за политичке кампање Националног демократског института из Вашингтона - истиче се у тексту.

Саговорник портала politiсki.rs наводи да је "у кампању Тривићеве ангажована и Амбасада Велике Британије у БиХ која апелује и преговара са бошњачким партијама да њихови чланови, који живе у Републици Српској, гласају за Јелену Тривић".

- То је без сумње још једна перфидна игра Гордог Албиона, који би да склоне Милорада Додика како би са Републиком Српском, којој је Додик повратио самопоуздање, победнички и слободарски дух, што не може да поднесе бошњачко-западна коалиција, која је нажалост у свом науму једним делом инструментализовала неке из опозиције у Републици Српској попут Партије демократског прогреса и Јелене Тривић, како би Републику Српску устројили по свом нахођењу - закључује се у тексту.