latinica  ћирилица
21/09/2022 |  14:46 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Изградња објекта полицијске станице у Српцу наредне године

Изградња објекта полицијске станице у Српцу површине 500 метара квадратних требало би да почне наредне године, закључено је данас на састанку министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и начелника општине Млађана Драгосављевића.
Лукач и Драгосављевић у посјети полицијској станицу Србац - Фото: СРНА
Лукач и Драгосављевић у посјети полицијској станицу СрбацФото: СРНА

Лукач је рекао да ће изградњом објекта полицијске станице бити побољшани услови рада полиције и да ће парцелу за изградњу додијелити општина.

Када је ријеч о видео-надзору на подручју Српца, Лукач је навео да су на седам локација постављене 24 камере и да ће то бити проширено с циљем унапређења безбједности.

На састанку са начелником Драгосављевића је констатовано и да је безбједносна ситуација на подручју општине Србац веома повољна.

Лукач је истакао да на подручју општине Србац нема почињених тежих кривичних дјела, разбојништава нити крађе возила што сматра веома значајним.

- Полиција контролише ситуацију на подручју Српца и сигуран сам да су грађани задовољни - рекао је новинарима Лукач након састанка са руководством општине.

Драгосављевић је рекао да ће бити измијењен Регулациони план општине како би парцела била додијељена за изградњу полицијске станице.

Он је додао да ће општина урадити оно што је у њеној надележности и сигуран је да ће све бити реализовано.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, која је присуствовала састанку, рекла је да ће за изградњу објекта полицијске станице бити обезбијеђена средства из буџета Републике Српске.

- Нова полицијска станица биће модерна и функционална, што је веома значајно за ову локалну заједницу - рекла је Видовићева.