latinica  ћирилица
21/09/2022 |  15:50 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Студентска посјета Бечу за 17 најбољих студената бањалучког Универзитета

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић договорили су данас организацију студентске посјете у Бечу за 17 најбољих студената овог универзитета.
Договорена студентска пракса у Бечу за 17 најбољих студената Универзитета у Бањалуци (Уступљена фотографија) -
Договорена студентска пракса у Бечу за 17 најбољих студената Универзитета у Бањалуци (Уступљена фотографија)

Студентска посјета биће реализована током децембра, а план је да се најбољи студенти завршних година студија уписани у академској 2022/2003. години упознају о садржајима одабраних градских, државних и интернационалних институција са сједиштем у Бечу, као и са културно-историјским знаменитостима града, саопштено је из бањалучког Универзитета.

У саопштењу се наводи да је у наредном периоду планирано да се ради и на расписивању конкурса за обављање стручне праксе студената у Аустрији, те на организацији гостујућих предавања на Медицинском факултету, као и предавања за студенте СП Историје на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци.

Из бањалучког Универзитета су навели да остварују завидну сарадњу са високошколским установама у Аустрији, те да постоји простор за додатно јачање сарадње.