latinica  ћирилица
21/09/2022 |  21:19 ⇒ 22/09/2022 | 07:18 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Протекле четири године показатељ јединства институција (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у емисији Телеринг да су протекле четири године њеног мандата биле изазовне, али и показатељ јединства и тимског рада институција Српске.
Жељка Цвијановић, Телеринг - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић, ТелерингФото: РТРС

Предсједница је нагласила да је нормално да се након пандемије и ситуације у вези са украјинском кризом трпе посљедице и одређени поремећаји на свјетском тржишту.

Додала је да сваки мандат обиљеже неке потешкоће, али да је овај показатељ јединства институција, између Кабинета предсједника, Народне скупштине Српске, Владе и српског члана Предсједништва БиХ.

- Кроз тимски рад донијели смо важне мјере које су нам олакшале период пандемије и овај период нове кризе. Мислим да је то најважније - рекла је предсједница Цвијановић.

Она је нагласила да је за четири године одржан јак социјални дијалог са социјалним партнерима, уз пуно поштовања њихових захтјева.

Истакла је да су повећане плате, пензије, борачки додатак, реализована једнократна помоћ према младима, пензионерима и борачкој популацији.

- Подигли смо и минималне плате и кад погледамо регион стално смо у врху љествице, чак по одређеним показатељима имали смо прву позицију и успјели да одржимо корак у стратешким пројектима, као што су саобраћај, инфраструктура или реновирања школа, вртића и игралишта - рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Цвијановић је нагласила да су рад у функцији побољшања животног стандарда грађана и стабилна Република Српска увијек били приоритети Владе и републичких институција.

Она сматра да јој народ вјерује јер очекује стабилност и заштиту надлежности, за шта је она опредијељења.

- То је моје опредјељење, као и Владе и наших институција, да без тензија и без ратова штитимо своје надлежности, јер тако чувамо и јачамо институције које на тај начин могу обезбиједити средства за привреду, породицу, инфраструктуру - рекла је предсједница Републике Српске у Телерингу.