latinica  ћирилица
22/09/2022 |  07:41 ⇒ 09:40 | Аутор: РТРС

Ћорић-Станаревић: Радимо на повезивању Бањалуке и Београда (ВИДЕО)

Бројне грађевинске машине су већ сада на будућим дионицама аутопутева, што је доказ да Република Српска гради ауто-путеве.
Слободан Станаревић и Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Слободан Станаревић и Недељко ЋорићФото: РТРС

- Имали смо важан догађај за Републику Српску, који је прије неколико година дјеловао немогућ за нас - нагласио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Како Ћорић истиче веома је битно да се Српска спаја са Србијом.

- Одлучни смо и предано радимо. Овим пројектом Бањалука и Београд би требали бити повезани за четири или пет година - додаје Ћорић.

Када је ријеч о дионици Рача - Бијељина, директор ЈП "Аутопутеви Републике Српске" Слободан Станаревић истиче да је то ауто-пут Српског јединства.

Он је додао да је дужина од Раче до Бијељине 19,6 километара, да има петљу сјевер Бијељина, а коштаће 258 милиона КМ, учешће Владе Србије је 80 одсто, а преостало је на Влади Српске и "Аутопутевима".

Гостујући у нашем Јутарњем програму, Станаревић је нагласио да је овај пројекат много јефтин, у односу на цијену која би сада била условљена инфлацијом. 

- Ми се надамо да ћемо овај пројекат завршити у оквирном буџету - наводи Станаревић.

Станаревић и Ћорић усагласили су се да је овај пројекат један од најјефтинијих у Европи.

За ауто-пут Бањалука-Приједор, Станаревић је рекао да су обезбијеђени услови за почетак радова код Приједора, а што се тиче крака за Козарску Дубицу, додао је да је са кинеском комапнијом у уговору пројекат да они ураде главни пројекат брзе саобраћајнице што би пуно значило за тај крај.

Говорећи о магистралним путним правцима у Републици Српској, министар Ћорић је поменуо да се ради на најбитнијим пројектима, који су на то дуго чекали, истакавши да је Република Српска ове године значајно из буџета подржала "Путеве Српске" да би те дионице биле завршене, као и да се на томе неће стати.