latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:38 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво

У Републици Српској ће за викенд бити промјенљиво вријеме, са наоблачењем на западу, гдје се у недјељу увече очекује повремена киша, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Шума - Фото: РТРС
ШумаФото: РТРС

Сутра ујутро биће хладно и претежно ведро. Током дана биће сунчано уз благи пораст температуре и малу облачност. У појединим предјелима, поготово на истоку, гдје се магла буде дуже задржала током дана, биће хладније.

Вјетар ће бити слаб сјеверни, на југу и планинама умјерен.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет, на југу до 12, у вишим предјелима око нуле, а највиша дневна од 15 до 23, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

У суботу, 24. септембра, ујутро ће бити претежно ведро и хладно, поготово у вишим предјелимао. Током дана биће мало топлије и сунчано. Поподне ће доћи до постепеног наоблачења на западу, а увече ће у већини предјела бити облачно.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет, на југу до 12, у вишим предјелима од један степен, а највиша дневна од 17 до 24, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У недељу, 25. септембра, биће облачно и свјежије, на западу и југу са повременом кишом, у осталим предјелима претежно суво. Увече ће повремена киша падати и на истоку.

Дуваће умјерен, понегдје и јак, југозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима од четири степена, а највиша дневна од 15 на западу до 22 на истоку, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.