latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:39 ⇒ 11:48 | Аутор: sputniknews.com

Русија није пријетила никоме нуклеарним оружјем - Бајден "приписао" ријечи које Путин није рекао

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је "непристојним" неправилно цитирање Путиновог говора о "нуклеарној пријетњи" од стране америчког предсједника Џозефа Бајдена.
Марија Захарова (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV/илустрација) -
Марија Захарова (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV/илустрација)

- Што се тиче говора предсједника Сједињених Држава, сматрам апсолутно непристојним начин на који је почео. Почео је, наводно, са "цитирањем" предсједника Русије. Ми смо, као и увијек, почели да провјеравамо Бајденове ријечи - рекла је Захарова.

Према ријечима Захарове, Бајден је руском предсједнику "приписао" ријечи да "наша земља пријети свијету нуклеарним оружјем".

- То је апсолутно пропагандна карика која се намеће јавности, јавном мњењу, супротно ономе што је у ствари речено - закључила је званична представница Министарства спољних послова.

Бајден је претходне ноћи, говорећи са говорнице Генералне скупштине УН, рекао да је руски предсједник наводно отворено претио употребом нуклеарног оружја, чиме Москва занемарује режим његовог неширења.

Руски предсједник Владимир Путин је јуче у обраћању нацији изјавио да ће Русија "свим средствима која су нам на располагању осигурати свој суверенитет". Међутим, није помињао никакво нуклеарно оружје.