latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Маљковић: Само смо у првој четвртини играли како треба

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да српска селекција није успјела да игра у истом ритму свих 40 минута против селекције Канаде, од које је поражена са 67:60 на старту СП у Сиднеју.
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/Miguel Angel Polo, илустрација) -
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/Miguel Angel Polo, илустрација)

- Неприхватљиво је то како смо играли у другој дионици. Много изгубљених лопти, што је било кључно на мечу. Били смо бољи у скоку, али на крају то ништа није значило. У првој четвртини смо играли тако треба. Наравно, било је грешака, али држали смо се плана. Било је неколико добрих момената и у другом дијелу. Ова генерација је у тих првих десет минута показала колико може, али, нажалост, нисмо успјели да играмо у том ритму свих 40 минута - изјавила је Маљковићева, пренио је званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Капитен Србије Тина Крајишник признала је да је очекивала бољу игру српског тима.

- Играле смо лоше, посебно у другој четвртини. Кренуле смо добро, зауставиле смо транизицију, али у друга и трећа дионица нису биле добре. Нисмо имале снаге да се пробудимо до краја утакмице. Дефинитивно морамо да поправимо много тога, имамо 24 сата до сљедеће утакмице. Морамо боље - навела је Крајишник.

Србија ће у петак од четири сата играти против Јапана.