latinica  ћирилица
22/09/2022 |  11:08 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Само могу да се надам да ћу играти у Мелбурну

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да не зна да ли ће наредне године моћи да игра на Аустралијан опену, и да може само да се нада, преноси Јуроспорт.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL, илустрација)

Ђоковић се тренутно налази у Лондону гдје ће од 23. до 25. септембра играти на Лејвер купу.

Он је одговорио и на питање новинара да ли планира да игра наредне године у Мелбурну.

- Само могу да се надам, то је све што могу да кажем. Таква одлука није у мојим рукама - рекао јеЂоковић, који је почетком године депортован из Аустралије.

Један од најбољих тенисера свијета Швајцарац Роџер Федерер на турниру у Лондону одиграће посљедњи меч у каријери.

- Увијек ће постојати дебата ко је најбољи свих времена, то остављам другим људима да суде. Али, његов утицај на игру је био огроман. Начин на који је играо, без напора, савршено за око тениског тренера, играча или само љубитеља тениса. Оставио је огромно насљеђе које ће живјети веома дуго. Он је један од највећих спортиста који се појавио, у било ком спорту. А његова популарност на терену и ван њега говори сама за себе - рекао је Ђоковић.

Он је изјавио да има зајадничку воцап групу са Федерером и Рафаелом Надалом.

- Сјајно је да имамо шансу да проведемо неко квалитетно вријеме ван терена заједно. Имали смо тимске вечере, причали смо о тенису, спорту, животу... Сви желимо да побиједимо и да се добро покажемо у исто вријеме због Роџеровог опроштаја и прилика да будем са неким од мојих највећих ривала у каријери, даје вам жељу да дијелите лијепо вријеме ван терена. Воцап група нас држи заједно -  истакао је Ђоковић.