latinica  ћирилица
22/09/2022 |  11:46 | Аутор: СРНА

Шпирић: Кандидати опозиције нису дорасли политици Додика

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да су "представници међународне заједнице који осмишљавају кампању СДС-у и ПДП-у недавно одржали састанак са најужим руководством ове двије странке током којег је закључено да представници опозиције нису дорасли визији и политици предсједника СНСД-а Милорада Додика
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Чујем да је тај састанак резултирао великом нервозом и појачаним неразумијевањем - рекао је Шпирић Срни.

Шпирић је рекао да је током састанка саопштено да се од кандидата СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића и кандидата ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелене Тривић очекивало да програмски приђу бирачима и задобију њихову пажњу.

Он је истакао да оно што изазива пометњу јесте то што опозицони кандидати никако нису успјели да се приближе бирачима.

- Никако нису успјели да објасне бирачима да њихов заједнички наступ са политичким Сарајевом значи и подршку спољној политици Бисере Турковић у погледу глобалних изазова, поготово увођењу санкција Русији - додао је Шпирић.

Он је рекао да је оцјена да су "добро савладали лекцију мржње према Додику/ који је и српски члан Предсједништва БиХ/ и Русији", те да су "исправно схватили шта по њиховом концепту значи функционална БиХ".

Шпирић је напоменуо да су учесници састанка закључили да се, ипак, "плаше да нису дорасли визији и политици Додика, али да ће и даље у финишу кампање наставити сарадњу".