latinica  ћирилица
22/09/2022 |  12:21 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Лукачу признање Борачке организације Приједорa (ВИДЕО)

Предсједник Борачке организације Града Приједора Зоран Предојевић уручио је данас министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу Плакету "Златни крст", највише признање Борачке организације Приједора.
Признање Лукачу (фото: МУП Републике Српске) -
Признање Лукачу (фото: МУП Републике Српске)

Плакета је уручена испред Предсједништва Борачке организације, поводом обиљежавања Дана приједорских ратних јединица, као признање за изузетне доприносе у остваривању програмских циљева и задатака Борачке организације, међу којима је између осталог запошљавање дјеце погинулих бораца.

- Представници Борачке организације захвалили су се Лукачу на подршци и сарадњи, имајући у виду да је периоду његовог министарског мандата у МУП-у Српске запослено 155 чланова породица погинулих бораца Републике Српске - саопштио је МУП Српске.

Лукачу је овом приликом уручен и примјерак Монографије приједорских ратних јединица у одбрамбено-отаџбинском рату 1991-1995, са посветом.

Лукач се данас у Приједору састао са руководством Полицијске управе и Градске управе са којима је разговарао о безбједносној ситуацији на подручју града и о међусобној сарадњи која је оцијењена као добра.

Лукач је рекао да би до краја године на подручју Приједора требало да буде инсталирано око 65 камера у оквиру пројекта успостављања видео-надзора у локалним заједницама. Он је навео да је видео-надзор до сада успостављен или је у завршној фази у 53 локалне заједнице, а да је у плану да у Приједору буде стотину камера у овој, првој фази.