latinica  ћирилица
22/09/2022 |  15:19 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Одлуком Владе Српске обухваћена и дјеца погинулих бораца у Брчком

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас Срни да, на основу посебне одлуке Владе Републике Српске, дјеца погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из Брчког под једнаким условима остварују право на једнократну новчану помоћ од 1.000 КМ.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Милић је напоменуо да ће се исплата вршити до краја септембра и да се све информације могу добити у Служби борачко-инвалидске заштите и Канцеларији Владе Републике Српске у Брчком.

- Да би остварили право на ову помоћ потребно је да у надлежну канцеларију Борачко-инвалидске заштите у Брчком, у Улици Меше Селимовића један, доставе потврду да су незапослени, рјешење о статусу и увјерење о ентитетском држављанству Републике Српске - рекао је Милић.

Милић је истакао да је важно да и грађани Брчког, сходно ентитетском држављанству, остварују права из програма који се финансирају у ентитетима.

Он је подсјетио да под истим условима, да су држављани Републике Српске, право на подршку Владе Српске остварују и вишечлане породице у Брчком, пензионери, борачке категорије и млади, који су већ добили једнократну помоћ.

- Суштина је да грађани дистрикта Брчко имају иста права као и грађани у ентитетима и да се на овом простору, у складу са Арбитражном одлуком, остварују легитимни интереси и Републике Српске и Федерације БиХ, и сва три конститутивна народа - рекао је Милић.