latinica  ћирилица
22/09/2022 |  15:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Надал: Одлази најважнији тенисер у мојој каријери

Шпанац Рафаел Надал изјавио је да се радује што ће играти са Роџером Федерером у дублу на Лејвер купу на опроштају легендарног Швајцарца од тениске каријере, преносе британски медији.
Надал и Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Надал и Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Федерер и Надал играће сутра у Лондону за "Тим Европе" против америчких тенисера Френсиса Тијафоа и Џека Сока, који ће наступати за "Тим свијета". Ово ће бити посљедњи меч швајцарског тенисера у професионалној каријери.

- Биће тешко, прије свега за Роџера без сумње, али и за мене. Један од, ако не и најбитнији играч у мојој тениској каријери одлази - рекао је Надал.

Федерер и Надал су одиграли 40 међусобних дуела у каријери, а резултат је 24:16 за Шпанца.

- Било је то пријатељско ривалство. У појединим тренуцима није било лако, јер смо играли за тако важне ствари у нашим тениским каријерама. У исто вријеме смо умјели да препознамо да су лични односи важнији и бољи од професионалних успјеха - истакао је Надал.

Лејвер куп ће отворити Норвежанин Каспер Руд против Сока, а затим ће играти Грк Стефанос Циципас против Аргентинца Дијега Шварцмана и Британац Енди Мари против Аустралијанца Алекса де Минора. Меч дублова не би требало да почне прије 19 сати.

Током тродневног такмичења, Федерера ће у "Тиму Европе" да замијени Италијан Матео Беретини. Организатори Лејвер купа ће сутра објавити програм и сатницу мечева за суботу и недјељу.