latinica  ћирилица
22/09/2022 |  17:47 | Аутор: СРНА

Ердоган: Свјетски лидери треба да разговарају са Путином

- Свјетски лидери треба да разговарају са предсједником Русије Владимиром Путином "и отворе врата свијета" - изјавио је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Реџеп Таип Ердоган - Фото: РТРС
Реџеп Таип ЕрдоганФото: РТРС

- Нажалост, УН нису биле у стању да окончају рат и зауставе крвопролиће и да пронађу рјешење за енергетску и прехрамбену кризу која је посљедица рата. Напори генералног секретара УН да успостави коридор за жито вратили су извјесно повјерење у организацију, али нема сумње да се мора уложити више напора да се рат оконча - рекао је Ердоган.

Према његовим ријечима, "ово је процес који захтијева заједничке напоре свих свјетских лидера, а не само његове", преноси РИА Новости.

- Сви они лидери треба да промовишу овај став. Другим ријечима, свако ко има више или мање односе са Путином треба да разговара са њим о овим питањима како би се отворила та врата. Исто је и са Зеленским. У супротном, испољавање потпуно различитих негативних приступа овим лидерима неће донијети очекивани резултат. Напротив, мислим да ће се број мртвих и разарања овдје још више повећати - рекао је турски лидер.