latinica  ћирилица
22/09/2022 |  18:32 | Аутор: СРНА

Булатовић: ДФ ће предложити разрјешење Ђукановића

Демократски фронт /ДФ/ предложиће покретање поступка за разрјешење црногорског предсједника Мила Ђукановића, најавио је посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Предраг Булатовић.
Предраг Булатовић (Фото: skupstina.me) -
Предраг Булатовић (Фото: skupstina.me)

Ђукановић је у уторак, 20. септембра, поднио приједлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе и није прихватио приједлог да се мандат за састав владе повјери Миодрагу Лекићу.

- ДФ је дао приједлог за покретање поступка за утврђивање да ли је Ђукановић повриједио Устав, односно за разрјешење предсједника - рекао је Булатовић на сједници Скупштине.

Булатовић је током расправе са Николом Ракочевићем из ДПС-а прочитао шта је Ђукановић навео у писму предсједници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић, ко је присуствовао консултацијама, ко се није одазвао.

- Уставна одредба није испоштована, није позвао на консултације Миодрага Лекића, Горана Даниловића, Максима Вучинића - навео је Булатовић.

Он је додао да је лажна теза да су били потребни потписи за мандатара.

- Ми имамо јасну већину. Позивам Ђукановића и разумне људе из ДПС-а да га убиједе да повуче захтјев за распуштање Скупштине и ако жели мир и дијалог у Црној Гори да да мандат Лекићу - поручио је Булатовић.

Устав Црне Горе предвиђа да поступак за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав може покренути Скупштина, на предлог најмање 25 посланика.