latinica  ћирилица
23/09/2022 |  08:36 ⇒ 08:36 | Аутор: Агенције

Роџер Федерер завршава професионалну каријеру

Швајцарски тенисер Роџер Федерер вечерас ће на егзибиционом Лејвер купу у Лондону ставити тачку на професионалну каријеру и посљедњи меч одиграти у дублу, са великим ривалом Рафаелом Надалом.
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Швајцарац и Шпанац представљаће Тим Европе у мечу против Тима свијета, за који ће у дублу наступити Американци Џек Сок и Френсис Тијафо, а тај дуел на програму је у 21 час и 30 минута.

- Нисам желио да цио турнир буде посвећен мени, нити да се превише појављујем. Зато сам питао тренера Бјерна Борга да ли могу да одиграм само дубл у петак увече. Апсолутно је остварење сна да играм посљедњи меч каријере са Рафом - изјавио је Федерер.

- Биће тешко, прије свега за Роџера, али и за мене. Можда и најбитнији играч у мојој тениској каријери одлази - поручио је Надал.

За Тим Европе наступаће и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

- Сјајно је да имамо шансу да проведемо неко квалитетно вријеме ван терена заједно. Имали смо тимске вечере, причали смо о тенису, спорту, животу...Сви желимо да побиједимо и да се добро покажемо у исто вријеме због Роџеровог опроштаја - рекао је Ђоковић.

Роџер Федерер тениску каријеру завршава са 20 гренд слем трофеја, један више има Новак Ђоковић, а два више Рафаел Надал.

Швајцарац је у каријери освојио 103 титуле, а у Опен ери тениса само је Американац Џими Конорс био успјешнији са 109 трофеја у синглу.