latinica  ћирилица
23/09/2022 |  09:00 ⇒ 09:01 | Аутор: РТС

Маљковићева: Побиједиле смо велики тим

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је послије побједе над Јапаном у другом колу Свјетског првенства у Аустралији да играчице заслужују сваку похвалу будући да су савладале "страшно" велики тим.
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/KIYOSHI OTA, илустрација) -
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/KIYOSHI OTA, илустрација)

Кошаркашице Србије тријумфовале су над олимпијским вицешампионом, у другом колу Групе Б Светског првенства у Сиднеју, резултатом 69:64.

- Вјеровала сам у њих иако су много младе и неискусне. Рекла сам им да ако се држе плана да се дешавају овакве ствари. Неспорно је да је Јапан много бољи тим од Канаде, веома су незгодна екипа - навела је Маљковићева.

- Побиједиле смо страшно велики тим и то говорим као неко ко је у Јапану провео двије године. Знам колико улажу, каква је лига и играчице, на који начин раде и тренирају - додала је Маљковићева.

Истакла је да само играчице знају колико им је било тешко да се врате послије пораза од Канаде будући да нису тренирале пред меч.

Нагласила је да су се у овој утакмици видјели резултати напорног рада.

- Заслужују сваку похвалу. Сигурна сам да многи не знају да су Јапанке играле финале Олимпијских игара у Токију - додала је Маљковићева.

Говорећи о наредном мечу против Аустралије, Маљковићева је рекла да су домаће кошаркашице фаворит у тој утакмици.

- Сигурно желе да нам се освете за пораз у Београду, а ту су и неке нове играчице. Очекујем да моје кошаркашице порасту на том мечу и покажу своју најбољу игру - закључила је Маљковићева.